Utflykter

Att fotografera tillsammans är både lärorikt och roligt.
Man kan prata om ”hur gör du i detta ljus?” eller ”titta här hur jag använder cykeln som stativ med hjälp av denna pryl”.
Sedan ser man hur olika vi fotograferat samma motiv. Man kan alltid lära sig något nytt.

Och så är det trevligt att träffas, kanske fika tillsammans. Det är ju det som skapar en klubb.

Nedan ser du de senaste utflykterna. Vill du se fler utflykter klicka här

 • Kungsholmen 2 juli 2024

  Vi var sex medlemmar som träffades vid Fridhemsplan på Kungsholmen. Uppgiften var att fotografera ”Kungsholmen” men det blev även en del gatufoto. Kvällen avslutades med mat och dryck på ”Ölstugan Tullen” som ligger på Hantverkargatan. Här ser ni några bilder från utflykten:

 • Snösätra 2024

  Det var fyra medlemmar som gjorde en spännande fotoutflykt till Snösätra lördagen den 1 juni 2024. Denna plats ligger vid Rågsved och är känd för sin lagliga graffiti och fantastiska muralmålningar, vilket gör den till ett utmärkt ställe för fotografering. Området ligger dessutom i ett naturskyddsområde, så förutom graffiti finns det också möjligheter att fotografera djur och natur. Det är dessutom en utmärkt plats för porträttfotografering, fånga djur och blomster i deras naturliga miljö och experimentera med färger och deras inbördes dynamik. Här kommer några bilder från utflykten:

 • Bergianska trädgården 9 maj 2024

  Eftersom temat för vår fototävling var ”På nära håll (makro) för maj månad passade vi på att besöka Bergianska trädgården. Solen lös med sin frånvaro och många blommor hade inte hunnit slå ut. Det blev trots all ett par fina timmar. Hasse hade tillsammans med Sisko nyss gått en kurs i makrofotografering. Han passade på att dela med sig av ny och gammal kunskap. Minoo var på resande fot (Juan-les-Pins, en förort till Antibes, Frankrike) men tog sin kamera och fotograferade där hon var. Här kan ni se en del bilder som blev resultatet av utflykten:

 • Kungsträdgården 1:a maj 2024

  Vi var sju medlemmar som träffades i Kungsträdgården för att fota de blommande körsbärsträden, demonstrationståg och människor. Solen sken från en blå himmel. Det blev många intressanta bilder – en blandning av makro, gatufoto och dokumentation.

 • Hemuppgift Bänkfotografering

  Hemuppgift Bänkfotografering

  Minoo gav oss alla en hemuppgift över julen:

  Syftet är att vara på ett lämpligt ställe och stanna kvar där i några timmar på en och samma dag och fotografera en sammanhängande händelser.
  Berätta en story mha minst två – högst fem bilder.
  Detta kan man göra ensam eller i grupp. Oavsett hur man väljer att genomföra uppgiften, ensam eller i grupp, ska bilderna handla om en sammanhängande historia.

  Tre fotografer lämnade in bildsekvenser.

Ovan ser du de senaste utflykterna.
Vill du se fler utflykter klicka här