Utställning 2024

Stockholm i alla väder
Kista Bibliotek i Kista Galleria 9/4 – 21/4 2024

Foto: Per Åström ”Sommarregn”
Foto: Lennart Lysén ”Sergels Torg”

Fotoutställningen ”Stockholm i alla väder” skapades av 16 medlemmar från Fotoklubben Stockholmsbild – den lilla personliga fotoklubben.
Vi är en klubb för fotointresserade som vill utvecklas tillsammans. Vår målsättning är att förbättra vårt fotograferande tekniskt och innehållsmässigt genom att lära av varandra. Utgångspunkten är att alla kan bidra oavsett nivå. Vi hoppas inspirera medlemmarna till att våga utmana sig själva och prova nya sätt som fotografering kan beröra betraktarna på. Vi fotograferar många olika motiv som djur, natur, makrofoto, gatufoto, stilleben och porträtt. Vi bjuder även in professionella fotografer att föreläsa eller för att bedöma våra bilder.
Den utställning som kunde ses på Kista Bibliotek är ett exempel på aktiviteter där många av klubbens medlemmar har deltagit genom att ta nya bilder på temat ”Stockholm i alla väder” eller genom att leta reda på gamla bilder som passar till temat. Från ca 300 bilder valde vårt kuratorsteam ut 48 bilder och grupperade dem så att de passade ihop bildmässigt. Bilderna hade skrivits ut av Odenlab och därefter monterade vi själva bilderna på cellplast. Förutom de utställda fotografierna fanns också ett bildspel där varje fotograf hade fått välja ut upp till 10 bilder.

Det är mycket arbete inför en utställning. Här är några bilder från ett par arbetsgrupper.
Först kureringsgruppen som valde ut 48 bilder från drygt trehundra bilder som hade lämnats in.

Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat

När bilderna hade valts ut trycktes de på OdenLab. Därefter träffades monteringsgruppen och monterade alla bilder på cellpannå.

Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat

Hängning och vernissage ägde rum tisdagen den 9 april 2024.

Den 21 april var det dags att ta ner bilderna