Utställning 2024

Stockholm i alla väder

Foto: Per Åström ”Sommarregn”
Foto: Lennart Lysén ”Sergels Torg”

Fotoutställningen ”Stockholm i alla väder” är gjord av 16 medlemmar från Fotoklubben Stockholmsbild – den lilla personliga fotoklubben.
Vi är en klubb för fotointresserade som vill utvecklas tillsammans. Vår målsättning är att förbättra vårt fotograferande tekniskt och innehållsmässigt genom att lära av varandra. Utgångspunkten är att alla kan bidra oavsett nivå. Vi hoppas inspirera medlemmarna till att våga utmana sig själva och prova nya sätt som fotografering kan beröra betraktarna på. Vi fotograferar många olika motiv som djur, natur, makrofoto, gatufoto, stilleben och porträtt. Vi bjuder även in professionella fotografer att föreläsa eller för att bedöma våra bilder.
Den utställning som du kan se på Kista Bibliotek är ett exempel på aktiviteter där många av klubbens medlemmar har deltagit genom att ta nya bilder på temat ”Stockholm i alla väder” eller genom att leta reda på gamla bilder som passar till temat. Från ca 300 bilder har vårt kuratorsteam valt ut 48 bilder och grupperat dem så att de passar ihop bildmässigt. Bilderna har skrivits ut av Odenlab och vi har därefter själva monterat bilderna på cellplast. Förutom de utställda fotografierna finns också ett bildspel där varje fotograf har fått välja ut upp till 10 bilder.

Kista Bibliotek i Kista Galleria 9/4 – 21/4 2024
Vernissage tisdag 9 april kl. 18:00

Biblioteket är beläget i Kista Galleria. Hitta dit.
Öppet måndag-torsdag 10.00-20.00 Fredag-söndag 10.00-16.00

Det är mycket arbete inför en utställning. Här är några bilder från ett par arbetsgrupper.
Först kureringsgruppen som valde ut 48 bilder från drygt trehundra bilder som hade lämnats in.

Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat

När bilderna hade valts ut trycktes de på OdenLab. Därefter träffades monteringsgruppen och monterade alla bilder på cellpannå.

Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat