Månadstävling november 2022 tema Linjer

17 bilder hade lämnats in på temat Linjer

Denna gång röstade vi inte utan hade en extern domare, Jörgen Carlsson, fotograf och bildlärare, som valde ut tre vinnarbilder och tre bilder som fick hedersomnämnande samt kommenterade samtliga bilder.

Fotograf Jörgen Carlsson
 
Mitt stora intresse för fotografi växer fram i Skänninge under ungdomsåren och sedan i början på 1970-talet har jag frilansat som fotograf.
Mitt arbetsområde är dokumentärfotografi med humanitär inriktning.
Den senaste tiden har jag närmat mig stilleben och gestaltande fotografi med en viss kärlek för gamla verktyg. Förutom att jag har varit kursföreståndare för Medieutbildningen, Media, Språk och Kulturutbildningen, Basutbildningen i fotografi, Kreativ Fotografi vid Sigtuna folkhögskola, föreläser jag med jämna mellanrum för fotointresserade.
Därtill har jag varit jurydomare vid ett antal tillställningar runt om i landet.

Segrande bild ”Lod och våg” var fotograferad av Hans Kvarneby

Lod och våg Foto Hans Kvarneby

På andra plats ”Sergelskrapa” fotad av Pär Ångström

Sergelskrapa Foto Pär Ångström

På tredje plats ”Vill ha” fotograferad av Kristina Dahlberg

Vill ha fotograf Kristina Dahlberg

Förutom dessa tre placerade bilder så gav domaren Jörgen Carlson tre bilder hedersomnämnande.
Nämligen

Malmskillnadstrappan. Tagen av Frida Stellborn
Spänner över vatten. Tagen av Hans Kvarneby
 Riktning mot Vasaparken. Tagen av Per Järtby

Vill du se alla bilderna och läsa Jörgens kommentarer gå med i Fotoklubben Stockholmsbild så kan du logga in i ”Forum” och se det.