Infoblad september 2021

Utdrag ur Kåres
Infoblad Stockholmsbild
Datum: 21 september 2021
Till: alla medlemmar i Stockholmsbild

MÅNADSMÖTE 20 SEPTEMBER

9 medlemmar deltog i månadsmötet via Skype.

Hans presenterade och ledde bilddiskussionen om bilderna för septembers månadstävling på temat ”Ur udda vinkel/annat perspektiv”.

Kåre och Per beskrev kommande externa tävlingar. Vi skickar även i år in bilder till RSF klubbtävling med målet 10 fotografer med en bild per fotograf. Per skapar en Dropboxfolder och laddar upp de bilder som har placerat sig i månadstävlingarna det senaste året. Fotograf kompletterar med ytterligare bilder. Per lägger in. Totalt max fem bilder per fotograf. Mejla Per om du vill ta bort någon bild. Kan vara bilder som placerats i månadstävlingarna, eller helt andra bilder. Bilderna behöver inte vara tagna det senaste året. Motivområdet är fritt och bilderna får inte ha blivit prisbelönta eller uttagna för visning vid tidigare RSF Klubbtävling. Per lägger upp info i forumet.

Marianne och Kåre presenterade och ledde diskussionen om bilderna från utflykten till Dahliaträdgården genom att visa bilderna som är upplagda på Stockholmsbilds nya hemsida.

Marianne presenterade förslag på olika lokaler:
• Viktor Rydbergs gymnasium, Frejagatan 30, T-Odenplan, gångavstånd 416 m (runt hörnet från SF).
• Folkuniversitet, Kungstensgatan 45 T-Rådmansgatan, 300 m gångavstånd.
• Medborgarskolan, Hagagatan 23 A, T-Odenplan, 530 m gångavstånd.

Vi beslöt att i första hand gå på alternativet Folkuniversitetet och att vi siktar på kombinerade fysiska möten och Skypemöten i november och december.


AKTIVITETER

• Möjliga nya aktiviteter:
Per har kontaktat Pernilla Sjöholm som kan tänka sig att hålla en föreläsning på tex temat resefotografering eller leda en workshop. Vi återkommer när vi har mer information. Marianne nämnde att vi har kontaktats av en Theodor Paues som vill presentera sitt projekt ”Träskets Gåta”.
Hans påpekade att det kan vara bra att vi planerar föreläsningar och workshops till nästa år när vi mer troligt har ”fysiska” möten.

• Fotostafett. 9 deltagare är intresserade. Marianne startar upp och skickar bild till berörd fotograf. Ordningen mellan fotograferna blir inte känd.

• Kåre skapar en tråd med förslag på punkter som kan tas upp på månadsmötena där man också kan ange om man kan tänka sig att hålla i en viss punkt.

Hälsningar
Kåre