Infoblad maj 2021

Utdrag ur Kåres infoblad maj:

Infoblad Stockholmsbild

Datum: 25 maj 2021
Till: alla medlemmar i Stockholmsbild

MÅNADSMÖTE 19 maj

6 medlemmar deltog i månadsmötet via Skype.
Per presenterade och ledde bilddiskussionen om bilderna för maj månadstävling KOLLEKTION på temat ”En kyrka/tempel/synagoga/moskè”, dvs en religiös byggnad.

Resultatet av tävlingen finns längre ned i detta infoblad. Vi började med att granska kollektionerna som helhet och gav sedan också kommentarer på de enskilda bilderna.

Marianne att studiefrämjandet fortfarande letar efter lokaler, eventuellt kan de vara kvar i delar av nuvarande lokaler på Bryggargatan. Det är därför osäkert om vi kan, eller vill, fortsätta i deras lokaler under hösten. Alla som har idéer eller förslag om ny lokal kan höra av sig till Marianne.

Det var en lyckad aktivitet med makrofotografering i kvällsljus vid Bergianska trädgården den 13/5. Ett urval av bilder från 6 av de deltagande fotograferna finns upplagda i Dropbox.
Per presenterade status för uppdatering av hemsidan.

Med koppling till temat för månadstävlingen visade Per bilder från SHEIKH ZAYED GRAND MOSQUE i Abu Dhabi. En religiös byggnad av lite större dignitet än de kyrkor och religiösa byggnader vi har I Stockholm.

AKTIVITETER

Möjliga nya aktiviteter:
• Fotoprojekt under 2021 med gemensamt tema. (gatukorsning, kyrkor, byggarbetsplatser…) Kan vara ett projekt som sträcker sig över en termin eller en aktivitet över en helg där man fotograferar ett visst tema under flera dagar och sedan träffas virtuellt och diskuterar varandras bilder.
• Fotostafett. Ny omgång kan starta senare i vår. Vi skulle också kunna göra en fotostafett i samarbete med en annan fotoklubb. Kåre har lagt upp en tråd där vi söker någon som vill driva nästa omgång.
• Digitalt Fotomarton där uppgift och inlämning sker via mejl.
• Råstasjön

HEMSIDAN

Hans och Per kommer att skapa två webbsidor med WordPress. Per: ”Vi kan inte ännu bestämma oss för vilket tema vi ska ha så vi jobbar vidare med ”TwentySeventeen” och med ”Express”. Inget tema är perfekt och alla har sina för- och nackdelar. Nu ska vi försöka skapa mer realistiska exempel och lägga rena testsidor åt sidan. När vi känner att vi kommit en bra bit på väg så återkommer vi. I första hand till referensgruppen och därefter till alla medlemmar. Om allt går bra så ska vi försöka ha något att visa upp på första mötet i höst.


Hälsningar
Kåre